Creme

Alegerea unei creme pentru tort este aproape la fel ca alegerea unui vin bun. Crema trebuie sa completeze tortul fara a pune in umbra aroma sau textura acestuia si trebuie sa fie indeajuns de speciala incat sa iasa in evidenta. Unele creme sunt atat de populare deoarece merg bine cu aproximativ orice fel de tort, insa chiar si optiunile mai neconventionale merita sa fie luate in considerare pentru beneficiile unice pe care le au de oferit. Urmatoarele optiuni si-au castigat renumele ca fiind cele mai populare creme pentru torturile deoarece sunt apreciate in mod universal de majoritatea oamenilor. Acestea sunt: vanilia, ciocolata, crema de unt. • Vanilia: crema de vanilie este usoara, pufoasa si delicioasa. Face pereche buna cu torturile albe, cu torturile galbene, torturile de ciocolata si cele cu arome de fructe. In plus, crema de vanilie este usor de intins, iar daca este facuta cu margarina in loc de unt, aceasta poate suporta caldura unei zile de vara fara a se altera sau topi. • Ciocolata: crema de ciocolata este o alta varianta clasica pe care toata lumea o adora. Pentru cuplurile care incalca traditia si opteaza pentru un tort de ciocolata, in loc de un tort alb, crema de ciocolata este umplutura cea mai potrivita. Aceasta se potriveste bine si cu torturile cu fructe de padure (in special cu zmeura sau murele). • Crema de unt: o umplutura dulce si fina, aromatizata cu putina vanilie, seamana cu crema de vanilie insa are o alta textura. Aceasta este mai groasa si are un gust mai bogat datorita timpului de preparare pe aragaz. crema de fructe Pentru un tort de lamaie, un tort galben sau chiar un tort de nunta alb, o umplutura de fructe este o alegere foarte buna deoarece poate trezi papilele gustative si poate imbina aromele mai bine decat umpluturile mai conventionale. Iata cateva exemple de umpluturi de fructe: • Fructe de padure: fie ca este vorba de crema cu aroma de fructe de padure, crema de unt cu fructe de padure sau fructe de padure pur si simplu, o asemenea umplutura are o aroma si o textura profunda. Zmeura se potriveste de minune cu un tort de ciocolata, iar capsunile, murele si afinele merg excelent cu torturile cu lamaie sau nuca de cocos. • Citrice: crema de citrice este o alegere mai putin comuna care are o aroma deosebit de puternica. Astfel, aceasta risca sa intre in conflict cu alte arome sau sa copleseasca tortul. Cremele de lamaie, portocale sau grepfruit sunt gustoase, insa se potrivesc cel mai bine cu torturile cu un blat ferm. Pentru mai multa subtilitate, cere-i decoratorului sa aromatizeze crema de unt cu coaja de portocale. Pe langa umpluturile conventionale si umpluturile de fructe mai exista si umpluturi neconventionale sau exotice. Acestea sunt: • Ganache: desi nu poate fi considerata extrem de neconventionala, ganache este totusi o umplutura rar intalnita la torturile de nunta. Are un gust bogat si este ferma si grea dupa ce a fost refrigerata, asa ca trebuie sa ai grija atunci cand o utilizezi sa nu copleseasca blaturile si sa nu puna in umbra celelalte arome. Partea buna este ca ganache are o aroma delicioasa care este dificil de obtinut in cazul cremei simple de unt. • Nuca de cocos: crema de nuca de cocos este delicioasa dar oarecum modesta, ceea ce o face ideala pentru un tort cu citrice sau cu banane. Daca amesteci si cativa fulgi de nuca de cocos in crema, vei obtine o textura mai bogata si o aroma mai indrazneata. • Moca: crema moca transforma traditionala crema de ciocolata in ceva mai special prin adaugarea aromei de cafea. De obicei, aceasta umplutura nu este utilizata la torturile de nunta, insa efectul sau este placut si sofisticat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu